Taal is ons verhaal

Taalbrug Junior biedt als cluster 2 school een passend en betekenisvol aanbod voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of auditieve beperking. In ons onderwijsklimaat staan veiligheid en communicatie centraal. In deze omgeving kunnen onze leerlingen – in leeftijd variërend van 4 tot 12 jaar – ontwikkelen en groeien. Volgens ons hoeft een taalontwikkelingsstoornis of een auditieve beperking kinderen namelijk niet te belemmeren bij een volgende stap. Met onze eigen taalmethodiek, ons multidisciplinaire team én onze veilige leeromgeving helpen we onze leerlingen echt verder. Door onze expertise ook buiten de school te delen, vergroten we de kansen voor alle kinderen met een TOS of D/SH. In dit alles is het gesprek altijd de basis. Inderdaad: taal is ons verhaal!

 

Taalbrug Junior is – samen met Taalbrug College (Eindhoven) en Mgr. Hanssen (Hoensbroek en Roermond) – onderdeel van de instelling Vitus Zuid. Voor ons Eindhovense locatie zoeken we naar een:

Directielid/locatiedirecteur

(wtf 0,6375 / met uitzicht op een vaste aanstelling)

Taalbrug Junior heeft drie locaties: Eindhoven, Helmond en Venlo. Elke locatie wordt geleid door één of meer directieleden. Ook de ambulante dienst wordt geleid door directieleden. Het managementteam bestaat uit zes directieleden die worden aangestuurd door één algemeen directeur.

Mensen zoals jij?

Vertel het ons! Ben je te porren voor een uitdaging? Zijn jouw verwachtingen altijd nét iets hoger dan die van een ander? Ben je communicatief vaardig? Ben je enthousiast? Als directielid groei jij verder in onderwijskundig leiderschap en ontwikkel jij je als vakbekwaam directielid voor onze locatie Eindhoven. Je werkt naast één ervaren directielid waarmee je samen kunt sparren. Samen zijn jullie eindverantwoordelijk voor het hechte en multidisciplinaire team van locatie Eindhoven. Daarnaast ben je onderdeel van het managementteam. Als onderwijskundig leider richt jij je vooral op de talenten van jouw medewerkers en bouw je samen aan de kwaliteit van het onderwijs. Je hebt een goede sociale antenne en vermogen om verbindend op te treden. Tegelijkertijd ben je niet bang om een eigen standpunt in te nemen.

Wij zoeken een collega die:

 • een nieuwe uitdaging ziet in leidinggeven in het speciaal onderwijs (cluster 2);
 • goede communicatieve eigenschappen heeft;
 • over invoelingsvermogen en sociale vaardigheden beschikt;
 • collegiaal kan samenwerken, zowel op directie- als op teamniveau;
 • die locatie overstijgend kan denken en werken.

Functie-eisen

 • Je bent bij voorkeur geregistreerd schoolleider of bereid om de schoolleidersopleiding te volgen.
 • Affiniteit en vaardigheden voor onze doelgroep.
 • Ervaring in het Primair Onderwijs.
 • Je hebt ervaring op het gebied van onderwijskundig leiderschap of je wilt jezelf op dit gebied verder ontwikkelen.
 • Je hebt een duidelijke visie op onderwijs.
 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau.

Informatie:

 • Schaal (afhankelijk van ervaring en achtergrond): D12/D13
 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sanne de Rooy (Algemeen Directeur Taalbrug Junior). Reageren kan tot en met 29 februari 2024. Je kunt je brief voorzien van CV sturen naar personeelsadministratie@taalbrug.nl.